Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

Tips voor dagtochten of vakanties in Nederlandse natuur

Cijfers zijn op het moment van schrijven nog niet voorhanden, maar het heeft er alle schijn van dat in 2020 meer dan ooit Nederlanders in eigen land op vakantie zijn gegaan. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de pandemie die nog steeds heerst. In Nederland op vakantie gaan is echter natuurlijk geen straf, integendeel zelfs. Hoe dichtbevolkt Nederland ook mag zijn, feit is dat je in dit land op het gebied van natuur totaal niets tekort komt. Ongeacht van welk type natuur je ook houdt, je vind het zonder meer in Nederland. Liefhebbers van bosrijke gebieden kunnen bijvoorbeeld naar de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug De Drentsche Aa, het Drents-Friese Wold of de Sallandse Heuvelrug. Houd je meer van vlakke en moerasachtige gebieden met een divers dierenrijk, dan kun je je hart ophalen in onder andere het Waddengebied, De Biesbosch en het Verdronken Land van Saeftinge. Mooie natuur in Nederland is er dus meer dan genoeg! Waar je ook voor kiest, een natuurvakantie is altijd aan te raden. Lees hieronder waarom.

Amsterdamse waterleidingduinen

Een natuurvakantie: altijd aan te raden

Op vakantie gaan is voor veel Nederlanders een erg belangrijke hobby. Natuurlijk moeten we ons bewust zijn dat dit een luxeproduct is, maar toch: op vakantie gaan is belangrijk en biedt veel duidelijke voordelen aan de mens. Bij vooral een natuurvakantie zijn dat de volgende:

• Een natuurvakantie geeft je de gelegenheid even helemaal te ontstressen.

• Vakantie is goed voor de gezondheid. Dit omdat je dus even geen stress hebt, maar ook omdat je zeker met een natuurvakantie veel beweging en vitamine D scoort.  

• Tijdens een natuurvakantie heb je eindelijk weer écht tijd voor elkaar, en voor goede gesprekken.• Wandelingen of fietstochten door de natuur geven de mens een nieuwe boost aan inspiratie.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland