Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

Een sportieve vakantie in de natuur? Reis af naar de Belgische Ardennen

Belgische Ardennen

Vakantie vieren en daarbij even helemaal los komen van de dagelijkse realiteit is iets dat je op diverse manieren kunt doen. Wanneer je op zoek bent naar een uitlaatklep, het liefst gecombineerd met spannende sportieve activiteiten, dan zou je eens moeten afreizen naar de Belgische Ardennen. Vanuit de meeste plekken in Nederland bereik je deze regio al met drie of vier uurtjes autorijden. Maar hoe dichtbij het ook mag zijn, in de Ardennen begeef je je in een omgeving die niet vergelijkbaar is met welke Nederlandse regio dan ook. Vooral op het gebied van spannende buitensporten hebben de Ardennen veel te bieden. Hieronder lees je over drie goede voorbeelden. 

Belgische Ardennen

Mountainbiken

De heuvelachtige landschappen van de Ardennen bieden talloze kilometers aan mountainbikeroutes. Je vindt de meest geliefde routes vooral rond de plaatse Houffalize, Malmedy, Coo en Theux. Sommige routes zijn door de enorme hoogteverschillen erg zwaar, maar er zitten ook meer toegankelijke routes bij.

Railbiken

Ook al worden ze nauwelijks nog gebruikt, in de Ardennen liggen meerdere oude spoorwegen. Bijzonder is dat je met een te huren railbike over deze spoorwegen kunt fietsen, een activiteit die je langs diverse prachtige punten leidt die je wandelend nooit te zien zou krijgen. Overigens kun je een railbike min of meer vergelijken met een waterfiets, maar dan voor op het droge. Je bestuurt deze met minstens twee personen.

Kajakken

Tenslotte kun je over bijvoorbeeld de Maas, de Ourthe, de Lesse en de Semous prachtig kanoën of kajakken. Ook hierbij geldt dat er verschillende zwaarteniveaus zijn.