Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

De beste manier om je nagelriemen zacht te maken

Heb jij al eens gehoord van arganolie? Dit is een 100% natuurlijke olie die je kunt gebruiken voor allerlei doeleinden. Je nagelriemen zacht maken bijvoorbeeld, of je hoofdhuid verzorgen. En vraag jij je wel eens af ‘wat te doen tegen puistjes’? Ook dan is arganolie een goed middeltje. Het werkt namelijk antibacterieel, en daar knapt de huid erg van op. Het is een middel dat al duizenden jaren wordt gebruikt, en de laatste tijd weer meer bekendheid krijgt. Niet voor niets, want het heeft hele mooie eigenschappen die je op beautygebied kunt gebruiken.

Je nagelriemen zacht maken met argan olie

Een van de manieren waarop je deze olie kunt gebruiken is als nagelriemolie. Dit soort olie is vast onderdeel van elk type manicure, want het geeft de finishing touch aan je nagels. Als je ze mooi gelakt en verzorgd hebt dan ziet het er natuurlijk niet uit als je nagelriemen er droog en wit uitzien. Je nagelriemen zacht maken doe je het beste met een voedende olie, waar argan olie dus heel erg geschikt voor is. Het maakt de huid zacht, en voedt deze intensief, waardoor je nagelriemen er verzorgd uitzien.

Wat te doen tegen puistjes?

Heb je alles al geprobeerd tegen puistjes maar is er niets dat voldoende werkt? Misschien zou je dan eens argan olie moeten proberen. Deze natuurlijke olie werkt antibacterieel en dat zorgt ervoor dat er minder ontstekingen in en op de huid ontstaan, oftewel: puistjes. Je kunt het elke avond voordat je gaat slapen op een gereinigde huid aanbrengen en zien wat het doet, maar ook alleen op de plekken waar je puistjes/ontstekinkjes hebt. Eigenlijk werkt deze olie als een serum, dag- en nachtcrème en oogverzorging in één. Iedereen zou het op zijn nachtkastje moeten hebben staan!

Argan olie bij diverse huidziekten

Heb jij last van huidziekten zoals psoriasis of eczeem? Dan zou je zeker argan olie moeten proberen. Je kunt daarmee je klachten namelijk behoorlijk verminderen. De jeuk wordt minder, maar ook de roodheid en de bultjes en blaasjes. De huid wordt als het ware schoner en de bacteriën die de klachten veroorzaken verdwijnen. Doordat het antiallergeen is kan bovendien iedereen het gebruiken, zelfs mensen met een hele gevoelige huid. De beste resultaten bereik je door de olie regelmatig te gebruiken, bijvoorbeeld elke ochtend of avond. Ondanks dat het een olie is, verstopt het de poriën niet, redenen genoeg om het te proberen! Succes met het daadwerkelijk toepassen van deze tips, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!