Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

De wimpers van een tijger

Wimpers: eigenlijk zijn het ook maar gekke dingen. Met mascara kunnen we ze groter laten lijken, waardoor onze ogen mooier uitkomen. Met wimperserums, zoals die van realash en andere bekende merken kunnen we zelfs stimuleren steviger te worden en groter te laten lijken. Toch zijn wimpers veel meer dan alleen een deel van je lichaam om mee te shinen (hoewel ze dat wel zijn natuurlijk). Net zoals alles in de natuur hebben ook wimpers daadwerkelijk een functie. Onderzoekers hebben het nut van goede wimpers aangetoond bij mens en dier: wat dat nut dan precies is, lees je in dit artikel.

Droge ogen door té lange wimpers?

Toegegeven, in de jungle zul je niet snel een tijger met Grande lash producten in de weer zien, en er zijn maar weinig bruine beren die écht baat zullen hebben bij een goede laag mascara. Toch hebben de wimpers ook bij deze dieren een functie: zij zorgen er niet alleen voor dat er geen vuil in de ogen komt, zij zorgen ook voor een betere luchtstroming en verdamping. Wanneer de wimpers van deze dieren te lang zouden zijn, zouden ze last hebben gehad van droge ogen. Sommige mensen met wimperextensions klagen ook over droge ogen: zouden de lange wimpers daarvan de reden kunnen zijn?

Natuurlijke groei versterken

Wimpers zorgen er ook voor dat er geen stof in je ogen komt. Omdat stof vaak van boven naar beneden dwarrelt, heb je boven je oog twee keer zoveel wimperharen als onder je oog! Niemand zal echter ontkennen dat lange wimpers jou er fabulous uit laten zien. Helemaal niet wanneer zij ook een natuurlijke indruk maken. Met wimperserums kun jij je wimpers sneller laten groeien. Zonder serum groeien wimpers zo’n 0,16 millimeter per dag. Ze vallen vanzelf uit, waarna hun plaats wordt ingenomen door nieuwe wimpers. Hier merk je niks van, maar je hebt dus elke drie maanden een andere set wimpers!