Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

Infraroodsauna goed voor je gezondheid?

Een sauna is ontzettend goed als je ontspanning nodig hebt. Je komt er helemaal tot rust. Je voelt, bij wijze van spreken, je schouders naar beneden zakken zodra je naar binnen stapt. Een infraroodsauna is geen traditionele sauna, maar een sauna met infraroodstralen. De warmte van de infraroodlampen geven je het gevoel dat je in het zonnetje zit. Op zich al weldadig, maar welk effect heeft de infraroodsauna verder op je gezondheid? 

Ontspan!

Stress is slecht voor je gezondheid. Dus als je door een bezoekje aan de sauna helemaal ontspannen thuiskomt, is dat al goed voor je hele lijf en leden. Daarnaast ontspan je niet alleen in je hoofd, ook je spieren komen tot rust. Mocht je last hebben van spierpijn, dan is dat na opwarmen in de infraroodsauna al stukken minder. Ook mensen die last hebben van hun gewrichten ervaren de infraroodsauna als een weldadig hulpmiddel. Je geneest niet, maar de scherpe kantjes gaan eraf en je beweegt er soepeler van.

Een stralende huid

Waar men in de traditionele sauna soms benauwdheid ervaart door plotselinge hitte, is dat in de infraroodsauna anders. De warmte komt meer geleidelijk tot je. Van elk soort sauna ga je zweten, dat is in de infraroodsauna niet anders. Als je zweet gaan je poriën open en kunnen er allerlei afvalstoffen makkelijker uit. Als je dan na de sauna ook nog lekker onder de douche gaat, voelt je huid superschoon aan. Heb je last van een onregelmatige huid, dan voelt een bezoek aan de infraroodsauna lekker schoon. Een reden om te gaan stralen! Ook in je lijf raak je afvalstoffen kwijt. Of je daar ook van afvalt, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar baat het niet, dan schaadt het ook niet.

Ongestoord naar de sauna

Heb je gezondheidsklachten en twijfel je of een infraroodsauna je hierbij kan helpen? Dan is advies inwinnen wel een aanrader. Alleen al om teleurstellingen te voorkomen. Een arts kan je vertellen of het effect groot genoeg is om er gezonder van te worden. Hebben jouw klachten met stress te maken, dan is de kans groot dat het effectief is om naar de sauna te gaan. Alleen al omdat je in de sauna niets meer bij je hebt dan jezelf. Er zijn geen afleidingen en je wordt niet gestoord door telefoon of mail. Reden te over om je over te geven aan de weldaad.