Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

Een stralende huid? Ga voor de body bar

body bar

Tegenwoordig weten we veel meer over wat wel en niet goed is voor onze huid. We gebruiken andere zeepproducten dan bijvoorbeeld vijftig jaar geleden en dat is maar goed ook. De body bar is de nieuwste innovatie als het gaat om persoonlijke hygiëne. Wat een body bar precies is en wanneer je er eentje wil hebben? Dat lees je hier.

Wat is een body bar?

Misschien heb je wel eens gehoord van de shampoo bar. Ook dat is een vrij nieuw concept. Het ziet eruit als een stuk zeep en je gebruikt het om je haar te wassen. In tegenstelling tot traditionele blokken zeep is het echter goed voor je haar en vaak goed voor de wereld. Een shampoo bar bevat namelijk meestal veel minder slechte producten dan reguliere shampoo. Bovendien is het zachter voor je haar. Een body bar is in principe hetzelfde, maar dan voor je lichaam. Het ziet eruit als een normaal stuk zeep maar het bevat allerlei dingen die goed zijn voor je huid en voor de wereld om ons heen.

body bar

Geen plastic, geen dierlijke producten

Wie graag vegan eet maar dit ook doortrekt in de rest van zijn of haar leven, zit vaak met de body bar en shampoo bar wel goed. Deze zijn in vrijwel alle gevallen plasticvrij en bevatten geen dierlijke producten. Deels daarom zijn ze zo populair aan het worden. Bovendien is het beter voor je huid om er weinig chemische producten op te smeren. Die bars zijn dus ook nog beter voor jezelf.