Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

De geschiedenis en toekomst van microblading

Trends moeten ergens beginnen. Dit geldt dus ook voor microblading! Deze trend is al meer dan 20 jaar oud, maar ontwikkelt zich nog steeds constant. Er komt ook aardig wat bij kijken, want je kunt zelfs een microblading opleiding volgen! Maar, waar komt die trend toch eigenlijk vandaan? En wat kunnen we er nog van verwachten?

Azië

Microblading is in feite het implanteren van pigment door hele kleine, dunne naaldjes te penetreren door de bovenste laag van je huid. Deze techniek bestaat al heel erg lang, duizenden jaren zelfs! Maar, de trend om deze techniek toe te passen op wenkbrauwen ontstond pas ongeveer 25 jaar geleden. Aziatische landen zoals China en Korea waren de landen waar het voor het eerst werd toegepast. Het heeft veel verschillende namen gehad, zoals “microstroking”, “feather tattooing”, “feathering”, “hairstroking” en in China stond het bekend als “Eyebrow Embroidery”. Rond 2010 bereikte het de westerse wereld.

The Japanese Method

Als je een beetje rondsnuffelt op het internet lees je heel vaak dat microblading “The Japanese Method” wordt genoemd. Dit is best opvallend, want de techniek komt daar helemaal niet vandaan en is daar ook niet bekend. Daarvoor moet je in China zijn, maar vaak hoor je make-up artiesten en de cosmetische industrie daar niet over praten. Na verder online onderzoek komt aan het licht dat het te maken heeft met de slechte reputatie die China heeft met betrekking tot producten en diensten die uit het land komen. “Made in China” associëren mensen met goedkoop en slecht. Dit is niet het geval met producten en diensten uit Japan, dus willen ze liever dat het lijkt alsof het daar vandaan komt.

Nieuwere technieken

De trend is best jong en ontwikkelt zich nog steeds. Er worden constant nieuwe technieken bedacht en uitgeprobeerd. Digital hair stroke brows bijvoorbeeld. Bij deze techniek worden er net zoals bij microblading kleine naalden met pigment in je wenkbrauwen geïnjecteerd. Het verschil is dat hier een tattoo machine wordt gebruikt. Het wordt dus door een machine gedaan. Microblading wordt met de hand gedaan. Verder blijft het effect ook langer in de huid zitten, tot vijf jaar maximaal. Echter is het niet hetzelfde als tatoeëren op het lichaam! Bij het aanbrengen van digital hair stroke brows zit je nog steeds heel licht op de huid, bij tatoeëren zit je veel dieper in de huid.

Dit is nog maar het begin van deze tak in beauty en cosmetica. Omdat het een snelgroeiende en ontwikkelende industrie is, zal er de komende jaren nog veel meer nieuwe methodes en technieken bijkomen, hou het dus goed in de gaten!