Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

Alles wat je moet weten over fillers 

Als je op zoek bent naar een veilige, minimaal invasieve manier om rimpels en fijne lijntjes te verminderen, kun je dermale fillers amsterdam overwegen. Dermale fillers zijn injecteerbare behandelingen die langdurige resultaten kunnen geven met zeer weinig downtime. Lees verder om de basis te leren van wat dermale fillers zijn en hoe ze werken. 

Wat zijn fillers? 

Dermale fillers, ook bekend als soft tissue fillers, zijn injectables die bestaan uit hyaluronzuur, een natuurlijk voorkomende suiker die helpt het vocht in de huid vast te houden. Wanneer ze in de huid worden geïnjecteerd, helpen deze vullers volume toe te voegen en rimpels te verminderen door het collageen en elastine te herstellen dat door ouderdom of zonneschade verloren is gegaan. De meest voorkomende gebieden voor injecties met fillers zijn de lippen, de wangen, rond de ogen, onder de kin en kaaklijn, de neusbrug en het voorhoofd. Afhankelijk van je behoeften kunnen verschillende soorten fillers worden gebruikt om het gewenste resultaat te bereiken. 

Soorten fillers 

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten dermale fillers op de markt. Elk type is specifiek ontworpen om bepaalde doelen te bereiken, zoals het verminderen van rimpels of het toevoegen van volume aan een gebied. Enkele van de populairste soorten dermale fillers zijn Juvederm Ultra XC, dat wordt gebruikt voor lipvergroting; Restylane Silk, dat zeer geschikt is voor het opvullen van fijne lijntjes rond de mond; Voluma XC, dat wordt gebruikt om het volume in de wangen te herstellen; Radiesse, dat populair is voor het behandelen van diepe rimpels; Bellafill, dat tot 5 jaar meegaat; en Sculptra Aesthetic, dat de collageenproductie na verloop van tijd stimuleert. 

Voordelen van fillers 

Behalve het verminderen van rimpels en het toevoegen van volume waar nodig, hebben dermale fillers ook vele andere voordelen. Om te beginnen vereisen ze geen hersteltijd, zodat je direct na de behandeling je normale activiteiten kunt hervatten zonder ongemak of downtime. De resultaten zijn ook meteen zichtbaar, zodat je geen weken of zelfs maanden hoeft te wachten voordat je zichtbare veranderingen in je uiterlijk ziet. Omdat deze behandelingen niet chirurgisch zijn, zijn er bovendien geen risico’s aan verbonden. Een paar kleine injecties zijn voldoende! En tenslotte, omdat deze behandelingen 6 maanden tot 5 jaar meegaan, afhankelijk van het type filler dat je kiest, hoef je je geen zorgen te maken dat je ze om de paar maanden moet laten doen, zoals bij sommige andere cosmetische ingrepen. 

Al met al zijn dermale fillers een geweldige optie als je op zoek bent naar een veilige manier om rimpels en fijne lijntjes te verminderen zonder operatie of downtime. Omdat er tegenwoordig verschillende soorten op de markt zijn, is het gemakkelijk er een te vinden die perfect bij je past, of het nu gaat om een lipvergroting of het verminderen van diepe rimpels rond je mond of ogen. Zorg ervoor dat je alle opties met je arts bespreekt voordat je beslist welk type het meest geschikt is voor jou! Dus als je geïnteresseerd bent in het zien van onmiddellijke resultaten zonder dat je hersteltijd nodig hebt, probeer dan eens dermale filler injecties!

Kijk voor meer informatie over fillers op www.xavierclinics.nl.