Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

Vegan gezichtsverzorging, de juiste keus!

Wat is vegan gezichtsverzorging?

Voor diegene die nog niet weten wat vegan gezichtsverzorging inhoudt, een korte uitleg hierover. Plantaardige gezichtsverzorgingsproducten bevatten geen dierlijke ingrediënten. Voor velen is dit al een reden om over te gaan op plantaardige gezichtsverzorging. Wanneer u een gevoelige huid hebt kan dit ook een uitkomst bieden, juist omdat er geen onnodige toegevoegde elementen in zitten waar u een reactie op kan krijgen. Vaak zit er aloë vera en lavendel in de producten verwerkt, deze ingrediënten staan ook bekend om hun verzachtende en herstellende werking.

Wat zit er niet in?

In plantaardige gezichtsverzorging is het natuurlijk van belang wat er vooral niet in de producten zit verwerkt. Hierbij moet u denken aan de chemische ingrediënten zoals siliconen, parabenen, plastic, synthetische kleurstoffen en sulfaten. Ook zijn er synthetische geurstoffen en andere toevoegingen die er voor zorgen dat er dierlijke ingrediënten in de producten wordt verwerkt. Om een voorbeeld te geven: uit kevers wordt een kleurstof verkregen die de mooie rode kleur in uw lipstick verzorgd en die mooie glans die uw lipstick kan geven? Dit komt door dat er vissenschubben in de lipstick verwerkt worden.

Milieu

Wat belangrijk is bij de keuze om voor vegan gezichtsverzorging producten te kiezen, is dat het voordelen geeft voor uw huid, uw omgeving en de dieren. Bij plantaardige producten zitten er geen dierlijke ingrediënten verwerkt in de producten, dit houdt ook in dat de producten niet op dieren zijn getest. Dit staat ook altijd aangegeven op de verpakkingen, goed om even bij op te letten wanneer u hier de keuze voor wilt maken. Juist omdat er niet op dieren wordt getest én er geen dierlijke ingrediënten in worden verwerkt, is dit ook gelijk een milieu bewustere keuze.

Waarom voor vegan gezichtsverzorging kiezen?

Omdat deze vorm van gezichtsverzorging gebouwd is uit plantaardige ingrediënten zitten er ook meer vitamines, antioxidanten, mineralen en ontstekingsremmende functies die helpen om uw huid te hydrateren en te herstellen. Zoals eerder benoemd bevatten de producten vaak aloë vera en lavendel, maar ook knoflook en gember worden hier voor gebruikt. Voor mensen met een gevoelige huid kan dit een uitkomst bieden, maar ook diegene die hier geen last van hebben, kunnen veel baat hebben bij plantaardige gezichtsverzorging. Beter voor uw huid, beter voor het milieu en beter voor de dieren.