Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

Last van acne? Dit kan je ertegen doen

Veel tieners, maar ook volwassenen hebben last van acne. Dit komt vaker voor dan je denkt, en niet alleen op het gezicht (ook bijvoorbeeld op de rug of borstkas). Hoewel niet veel mensen weten wat je tegen acne kan doen, of in angst dat het erger wordt, zijn hier een aantal tips die kunnen helpen bij het bestrijden van acne. Zo kan je bijvoorbeeld bij Vive Huidtherapie advies krijgen voor acne. Niet alleen handig om een gepersonaliseerde producten te krijgen die jouw huid kan helpen, maar ook fijn om te weten dat er professionals kunnen kijken naar je huid om je vervolgens een duidelijke oplossing te geven (en misschien zelfs wel meerdere, mocht er eentje niet werken!). 

Welke producten kan ik gebruiken?

Bij acne is het belangrijk dat je ‘zachte’ acne producten gebruikt. Als je te ruwe korrels gebruikt in een scrub, of een normale dagcrème waar veel meer chemicaliën in zitten dan acne dagcrème, kan je er snel voor zorgen dat je huid uitbreekt. Daarom is het dus fijn dat er speciale sites gecreëerd zijn om jou te helpen bij wat je nodig hebt door advies te geven, zo weet je namelijk precies waar je aantoe bent wanneer je een product aanschaft. Wanneer dit advies niet werkt, kan je het beste je dokter vragen om advies of een huidspecialist opzoeken die je verder kan helpen bij het uitzoeken van geschikte producten. 

Hoe houd ik het onder controle?

Vaak heb je een rustige periode of een uitbraak periode. Het ligt net aan waar je doorheen gaat wat voor producten je juist wel of niet moet gebruiken. Uiteraard zijn er bepaalde zalfjes die je altijd moet gebruiken ondanks de periode, maar als je extreme serums gaat gebruiken in een periode van rust kan dit weer voor het tegenovergestelde resultaat zorgen, namelijk een nieuwe onrustige periode van uitbraak en onrust in je huid. Er zijn veel experts die je kunnen helpen, zoek ze gerust op!