Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

Hoe ontstaat een verslaving

Het is een lastige vraag omdat niet zomaar te beantwoorden is. Een verslaving is niet iets wat je van de een op de andere dag krijgt. Het ontwikkelt zich over een lange periode van tijd, wat natuurlijk per persoon heel erg verschilt en ook waar aan je verslaafd aan raakt kan dit beïnvloeden.

Verschijnselen

Het begint vaak met het uitproberen van nieuwe middelen als dit bevalt kan het voor herhaling van het gebruik worden. Zo kun je de effecten van de verslavende middelen gaan linken aan bepaalde bezigheden. Als mensen verslaafd aan wiet raken is dat vaak in de vorm van vrienden groepen die samen chillen. Festivals waar je altijd pilletjes slikt, zodat je meer van het feest en de muziek kan genieten.

Je kunt door het overmatig gebruik een tolerantie opbouwen en dus voor de volgende keer om hetzelfde effect te krijgen moet je meer van het middel gebruiken. De tolerantie veroorzaakt vaak ook grootdeel van de verslaving. Door het middel meer te gebruiken kunnen er ook ontwenningsverschijnselen naar boven komen en dus ga je het verslavend middel meer gebruiken.

Verlangen

Wat het beste aangeeft dat er verslaving in het spel kan zijn is als er een groot verlangen naar het middel ontstaat. Met deze tekenen is het niet erg als er af en toe een verlangen naar een bepaald middel is want gokken leuk vinden of ook echt gokproblemen hebben is daadwerkelijk. Maar als verlangen op komt kijken bij gewone dagen kan dat aantonen van verslaving. Het is altijd goed om in dit soort gevallen experts in te schakelen.