Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

Hoe kies je de juiste spiegel?

Spiegels zijn er in allerlei soorten en maten. Soms is het lastig om hierin een keuze te maken. Er zijn ook nog eens verschillende materialen verkrijgbaar. Hoe weet je nou precies wat je moet kiezen? En waarop baseer je dan je keuze? Het kan zeker lastig zijn met alle keuzes die je tegenwoordig hebt.

Soorten spiegels

Er zijn verschillende soorten spiegels, waaronder spiegels gemaakt van glas, acryl, RVS en polycarbonaat. Ook heb je te maken met verschillende vormen, zoals een ronde spiegel, ovale spiegel of een rechthoekige of vierkante spiegel. Wil je voor een originele uitstraling gaan, dan biedt een ovale spiegel uitkomst. De keuze van het materiaal is ook belangrijk. Zo is acryl minder breekbaar dan glas en polycarbonaat spiegels zijn helemaal niet breekbaar. RVS spiegels zijn een goede keuze voor buitengebruik. Ook moet je rekening houden met de lengte van de spiegels, want in andere kamers komt de ene lengte beter van pas dan de andere. Een langere ovale spiegel is bijvoorbeeld geschikt voor in de slaapkamer, terwijl in de badkamer een wat hogere, vierkante spiegel prettiger is.

Kostenplaatje

Natuurlijk heb je naast alle keuze in vormen en materiaal ook nog te maken met de kosten per spiegel soort. Spiegels zijn al verkrijgbaar vanaf 5 euro, maar je hebt ze ook voor boven de duizend euro. Voor iedereen zijn er geschikte spiegels op de markt. Ook kun je spiegels op maat laten maken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en niets is tegenwoordig te gek. Een leuke optie is om voor elke kamer een andere vorm spiegel te gebruiken, zodat je nergens dezelfde spiegel hebt hangen. Een leuke lijst eromheen maakt het nog wat speelser. Als je er helemaal niet uitkomt kun je je ook laten adviseren door een verkoper, zij weten vaak hoe de spiegels het beste tot hun recht komen.