Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

Een collumbehandeling tegen nekklachten

collum behandeling na een whiplash

Een collumbehandeling is een effectieve methode om klachten tegen te gaan die optreden na ernstig nekletsel zoals een whiplash of torsie. Kies voor een betrouwbare behandelaar als je besluit om een collumbehandeling te ondergaan. Hieronder vertellen we je wat de gevolgen kunnen zijn van nekletsel, wat een collumbehandeling precies inhoudt en waar je het beste heen kunt gaan voor een behandeling.

De gevolgen van een whiplash of torsie

Een whiplash of torsie kan ernstige gevolgen hebben. De klachten die op kunnen treden na een nekletsel, hebben een grote invloed op je dagelijks functioneren. Om te beginnen wordt de bewegingsvrijheid van de nekwervels aanzienlijk beperkt. In veel gevallen is het daardoor niet meer mogelijk om auto te rijden of te sporten. Zelfs het werken achter een laptop kan is soms bijna niet meer te doen. De klachten rondom nekletsel betreffen dus niet alleen lichamelijke, maar ook emotionele en psychosociale problemen. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer herstellen zodat je weer de dingen kan doen die je altijd al deed. Veel mensen ondergaan na een whiplash of torsie daarom een collumbehandeling.

Dit zijn de voordelen van een collumbehandeling

Een collumbehandeling is een behandeling die bedoeld is om de bewegingsvrijheid en de functie van de nek te herstellen. Zo kan pijn of stijfheid bijvoorbeeld worden verminderd. Deze behandeling brengt een aantal voordelen met zich mee. 

Een beter herstelproces

Een belangrijk voordeel van een collumbehandeling is dat het helpt om het herstelproces te verbeteren. Het herstelproces kan worden versneld en de kans op complicaties wordt een stuk kleiner dankzij de verbeterde gewrichtsmobiliteit. De vermindering van pijn en stijfheid werkt verlichtend en wordt als een steuntje in de rug ervaren.

Minder emotionele klachten

Doordat de beperking in de bewegingsvrijheid wordt verminderd, zullen emotionele klachten die optreden tijdens het herstelproces sneller afnemen. Een collumbehandeling zorgt ervoor dat je sneller de dagelijkse bezigheden zoals autorijden en sporten weer op kunt pakken. We staan er niet altijd bij stil hoeveel dagelijkse activiteiten een goede mobiliteit van de nek vereisen.

Hier moet je rekening mee houden

Als je graag een collumbehandeling wilt ondergaan, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste is om te kiezen voor een behandelaar die de zorg afstemt op jouw situatie. Een goede behandelaar is ervaren en beschikt over de juiste deskundigheid. Staatsievivere is een behandelaar waar je terecht kunt voor een betrouwbare collum behandeling na een whiplash.