Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

De nadelen van het dragen van natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant: weinig mensen gebruiken het, terwijl het o-zo goed is voor je lichaam! Het geeft je lichaam namelijk de mogelijkheid om helemaal te detoxen en je zweetklieren de vrijheid te geven dat ze weer kunnen werken zoals ze moeten. Helaas heeft het dragen van natuurlijke deodorant ook nadelen, ondanks dat het zoveel voordelen heeft. Hier lees je in het kort wat deze zijn.

Natuurlijke deodorant

Veel meer zweet met natuurlijke deodorant

Een nadeel van natuurlijke deodorant waar veel mensen tegenaan lopen bij het eerste gebruik is dat je veel meer zweet. Wanneer je lichaam gewend is aan een anti-transpirant deodorant, dan zorgt dit ervoor dat je zweetklieren verstopt raken met de aluminium dat in de deodorant zit. Hierdoor kan de hoeveelheid zweet worden geminimaliseerd. Doe je dit dus niet, dan heeft je lichaam de mogelijkheid om vrij te ontgiften en dus vrij te zweten. Zeker wanneer je net bent overgestapt van een anti-transpirant naar een natuurlijke deodorant zal je lichaam erg veel gaan zweten en ontgiften. Uiteindelijk zal dit natuurlijk afnemen, dus geen paniek! Na een tijdje zal je weer heerlijk ruiken en normaal zweten. Je oksels moeten eerst natuurlijk gewoon even bijkomen van je lange gebruik van anti-transpirant deodorant.

Meer stank met natuurlijke deodorant

Een grote en ook begrijpelijke reden dat veel mensen stoppen met het gebruik van natuurlijke deodorant is omdat je in eerste instantie best wel zult gaan stinken. Uiteindelijk is je lichaam natuurlijk blij met je, maar wanneer je net begint met natuurlijke deodorant zal je dit gaan ruiken. Je lichaam is dan namelijk druk bezig met het uitscheiden van de afvalstoffen die je oude deodorant heeft achtergelaten. Alle stinkende bacteriën en chemicaliën komen er dus in een keer uit. Maar goed, voor een gelukkig lichaam heb je dit toch wel over? Zeg dus vooral ‘ja’ tegen natuurlijke deodorant en doe je lichaam een plezier. Even doorzetten, maar dan heb je ook wel wat!