Sweat Care

Verzorging voor Jezelf

De magie van een moodboard

Haartransplantatie

In de kerstvakantie waren mijn vriend en ik aan het mijmeren over het nieuw jaar dat eraan kwam. We hadden allerlei ideeën en dromen passeerden de revue. Over de ideale baan, een droomhuis of reizen naar allerlei bestemmingen. Het gebeurt wel vaker dat we het hebben over wat we ooit graag zouden willen. Of dat we gaan brainstormen over wat we zouden doen met een miljoen. We dromen wat en gaan dan meestal weer over tot de waan van de dag.

Sfeerbeeld

Dit keer ging het niet zo. Mijn vriend kwam met het idee om een moodboard te maken. Een moodboard is een krachtig, visueel communicatiemiddel. Een manier om je dromen en doelen in kaart te brengen. Je kunt het vergelijken met een collage op posterformaat. Je zet een sfeerbeeld neer dat je in één oogopslag kunt waarnemen. Zo krijgt je een totaalplaatje dat je niet eenvoudig had kunnen samenvatten met woorden. Door ideeën en dromen te visualiseren op een moodboard worden ze zichtbaar voor jezelf en anderen. Je begint met een mooi groot stuk karton en beplakt dat met allerlei materialen, zoals bijvoorbeeld mooie afbeeldingen die symbool staan voor jouw doel. Je kunt van alles gebruiken: stof, papier, servetten, verf, stiften en veertjes. Kleuren zijn een krachtig middel om sfeer weer te geven. Vóór je begint denk je na over de belangrijke vraag: ‘wat wil ik écht?’ Vervolgens vertaal je dat op je moodboard. Het is een instrument om je wensen te realiseren.

Manifesteren

Het moodboard werkt krachtig in het manifesteren van dromen of doelen. Je schept op deze manier je toekomst. Kijk je naar je moodboard, dan leg je de focus op wat er al ís, ook al ligt dat feitelijk nog in de toekomst. Op deze manier ga je de juiste energie aantrekken: je houd je niet meer bezig met wat er níet is maar wel met dat wat je wél wilt. De kracht ligt in het leven zelf; dat ontvouwt zich zodanig dat je doel bereikt kan worden. Zo werkt de wet van de aantrekking. Het is wel belangrijk dat je alert bent op kansen die voorbijkomen. Grijp ze voordat ze aan je neus voorbijgaan. Daarnaast reageert je brein onbewust op visuele stimulatie: één plaatje zegt meer dan 1000 woorden.

Het werkt!

Mijn vriend en ik maakten ieder een eigen moodboard die we in onze slaapkamer hebben gehangen tegenover het bed. Op die van hem zie je afbeeldingen van mannen met volle haarbossen. Het laatste jaar werd hij inderdaad wat kaler. De inhammen werden dieper en zijn haar werd dunner. Dat vond hij verschrikkelijk. Haartransplantatie bleek de oplossing! Mijn vriend was er altijd vanuit gegaan dat haartransplantatie te duur zou zijn voor hem. Nu bleek dat je in Turkije veel goedkoper uit bent. Zijn eerste doel is behaald. Lang leven het moodboard